fredag 27 maj 2011

En varm kram!

I veckan sydde jag två vetekuddar i form av en kram som jag fått beställning på. Är ju verkligen ingen sy-människa så detta är max vad jag klarar av :) Mönstret till kudden kom jag på för flera år sedan och det har under åren blivit ett antal kramar till barnens dagisfröknar, lärare, släktingar och vänner. Underbart att ge bort en varm kram!
Nu ska jag sätta mig med ett nytt projekt till en liten pyttis ;) Bilder kommer en annan dag. Hoppas ni får en härlig helg. Själv ska jag och maken på försenad bröllopsfest och det ska bli så roligt var så länge sedan vi var på fest utan alla kids :)
Tjing!!


söndag 22 maj 2011

Monsterbrallor

Haha var inte detta så coolt ?! Det värsta är väl att H kommer vilja ha hål på alla sina byxor. Samt att mamman inte kan sy...

fredag 20 maj 2011


Hejsan jag heter Molly och är en hjärtekatt. Jag ska komma hem till en liten tjej eller kille som har fått en tuff start i livet. Först ska jag ta en sväng till alla mina kompisar hos Hjärtekatten och hälsa på. Vill du också virka en katt eller bidra med en slant kika in på bloggen.


onsdag 18 maj 2011

regnbågsmuffins


Jag var ju bara tvungen att testa... Har tidigare sett sådana muffins på lite olika bloggar och tänkte att det kunde vara roligt till L´s 10års kalas. Lite kladdigt var det att få till dem. Gjorde efter ett vanligt recept för muffins (detta är från Leila) delade smeten i 5 delar och hällde i hel del karamellfärg. Kidsen älskade dem!!

Å Fia dessa är mycket bättre än hjärtmuffinsen aka pacman :)


Återanvändning


Med fyra barn finns det väldigt mycket leksaker hemma hos oss. Istället för att köpa nya kan man återanvända det som finns till att leka med på ett nytt sätt. Idag vill jag tipsa om ett enkelt sätt att göra en ny leksak av ett gammalt knoppuzzel. Man tar helt enkelt och limmar magneter bakom puzzelbitarna så kan man sätta det på kylen och leka med. Så här roligt har Karamellen med sina puzzelbitar. Just detta puzzel har bondgårdstema och hon älskar att prata om de olika djuren och även att plocka upp och ner alla bitarna.


fredag 13 maj 2011

mobilfodral


Verkar som att blogger blivit knäpp mitt senaste inlägg försvann så jag lägger upp bilden på nya mobilfodralet igen. Virkat tillsammans med lite bling blev det denna gång.



söndag 8 maj 2011

virka med hjärtat




Idag började jag ett nytt litet virkprojekt efter att ha blivit tipsad om Hjärtekatten . Bloggen är ett välgörenhetsprojekt där målet är att samla in så många handvirkade katter som möjligt för att sedan skänka dem till hjärtsjuka barn på Drotting Silvias barnsjukus. Redan idag har man sen starten 23/4 fått in 83 unika hjärtekatter. Tänk va många timmars virkande det ligger bakom alla katter, underbart att det finns så många som vill ge lite glädje till dessa små kämpar.

bloggen finns information om du också vill virka en katt, eller så kan man skänka 75 kr så virkar någon en katt åt dig.


lördag 7 maj 2011

bebisfika

I veckan var jag och träffade bästa kollegorna som också är föräldralediga på en kall men trevlig fikadate. Vi är fyra stycken som fått bebisar under ett års tid så man kan undra om det smittar :) Nyaste tillskottet var underbart söta lille Charlie, kan inte fatta att E var ännu mindre för ett år sedan tiden bara springer iväg. Jag hade virkar en liten filur och scrappat en ask till lillkillen. Mönstret på filuren har jag hittat hos Ida på Made By You . Mönstret är gratis och perfekt om man vill testa att virka amigurumis. Jag har virkat flera saker som Ida säljer mönster till man får dem mailade som pdf jättesmidigt.






fredag 6 maj 2011

Fullt upp...


Oj här har det varit tyst ett tag. Jag har haft fullt upp vi har firat både en 10 åring och en 1åring och haft påsklov med huset fullt av extrabarn, härligt! Pysslat har jag såklart gjort. Gjorde en liten kartong med virkade ägg på och två kak-beställning till två söta systrar.
Jag har även pysslat lite annat, bla ny design på mobilfodral kommer på bloggen inom kort! Nu ska jag passa på att njuta av solen lite.

Hejsvejs